Nasljednik BMW-a i8 bi mogao biti hibridni sportaš sa 680 KS pod oznakom i12

Nasljednik BMW-a i8 bi mogao biti hibridni sportaš sa 680 KS pod oznakom i12

Automobile Magazine je objavio izvještaj o nasljedniku trenutnog predvodnika BMW-ove sportske ponude, odnosno nasljednika modela i8, u kojem navodi nekoliko vrlo zanimljivih insajderskih saznanja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuti izvor se prije svega osvrće na nedavno predstavljeni konceptni model Vision M za kojeg tvrdi kako će poslužiti kao putokaz u kojem će se kretati razvoj ovog automobila. Točnije, Vision M će utjecati na serijski model vizualno i tehnički, a više o njemu možete pročitati ovdje.

Nadalje, tvrdi se da će taj novitet zadržati hibridni pogonski sklop, no on će biti temeljito dorađen i osnažen. Na taj bi način nasljednik i8-ice ušao u sasvim drugi, viši segment kada je riječ o njegovim performansama.

Konkretnije, trebala bi ga pokretati kombinacija 2,0-litrenog 4-cilindričnog turbo benzinca te električnog motora. Kupcima će navodno biti ponuđeno nekoliko izvedbi, a u osnovnoj bi prvi trebao razvijati snagu od oko 350, a drugi od oko 200 KS. Tom verzija bi se pak trebala približiti brojci od oko 680 KS.

Uz to tu je i baterija kapaciteta 135 kWh koja će energijom opskrbljivati električni motor. Zbog velikog kapaciteta automobil bi trebao biti u mogućnosti prevaljivati relativno velike razdaljine koristeći samo električni dio pogona.

Na kraju dodajmo i to da bi ovaj novitet navodno mogao nositi oznaku i12.

YouTube MP3 - Hotmail
1