NASCAR utrke stižu u Hrvatsku, i to već sredinom studenoga

NASCAR utrke stižu u Hrvatsku, i to već sredinom studenoga

Pandemija COVID-19 "kumovala" je preseljenju utrke iz serije NASCAR GP iz Češke u Hrvatsku, pa će Automotodrom Grobnik 14. i 15. studenog ugostiti jedno od najprestižnijih automobilističkih natjecanja Starog kontinenta

Nakon što je nedavno Hrvatska dobila potvrdu domaćinstva WRC-a, iz svijeta automobilizma stiže još jedna odlična vijest. Hrvatska i Automotodrom Grobnik 14. i 15. studenog 2020. ugostit će jedno od najprestižnijih automobilističkih natjecanja Starog kontinenta “NASCAR GP”. Svemu su doprinijele epidemiološka situacija i restrikcije uzrokovane pandemijom COVID-19, pa će tako Hrvatska zamijeniti treću utrku NWES prvenstva koja se trebala održati u Češkoj.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Hrvatska obala je u ovo doba godine prekrasna. Rijeka je savršena lokacija, a grobnička pista brza, tehnički zahtjevna, fascinantna! Entuzijastični smo što NWES vozačima i timovima možemo ponuditi novi izazov i radujemo se prvom hrvatskom NASCAR GP Croatia”, izjavio je predsjednik NWES-a Jerome Galpin nakon posjete grobničke piste.

Prva utrka NASCAR GP Croatia

“Automotodrom Grobnik ne može zamisliti bolji završetak sezone. Ovo je zasigurno prvi korak ka atraktivnijim i brojnijim automobilističkim natjecanjima”, rekao je član Uprave Automotodroma Grobnik Robert Žiković.

“Pratili smo pomno situaciju s COVID-om te u ključnome trenutku uspjeli osigurati dolazak spektakularnog NASCAR-a po prvi puta u Hrvatsku. Zahvaljujem Automotodromu Grobnik i Robertu Žikoviću na odličnoj suradnji i veselim se jačanju automobilističkih natjecanja u Hrvatskoj”, poručio je predsjednik HAKS-a Davorin Štetner.

Prvi NASCAR Croatia emitirat će se uživo na EuroNESCAR društvenim mrežama te na Motosport.tv i na Kreator TV 14. i 15. studenog 2020.

Na grobničkoj će pisti voziti i Jacques Villeneuve, kanadski sportski automobilist, pobjednik 500 milja Indianapolisa i Cart-Champcar prvenstva 1995. godine, te svjetski prvak u Formuli 1 s Williams Renaultom 1997. godine.

Podijeli:
1