Napokon znamo kada će biti premijera Volkswagenovog ID.Buzza

Napokon znamo kada će biti premijera Volkswagenovog ID.Buzza

Prvi čovjek Volkswagen grupe Herbert Diess na Twitteru je podijelio najavu premijere proizvodne inačice novog električnog kombija, reinkarnacije legendarnog Hippie Vana

“Legenda se vraća”. Tim je riječima generalni direktor Volkswagen grupe Herbert Diess na Twitteru najavio premijeru proizvodne inačice električnog kombija ID.Buzz. Ovaj kombi vjerojatno je najiščekivanji električni model još od “nasljednika Golfa”, Volkswagenovog modela ID.3.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvi koncept električne reinkarnacija Hippie Vana predstavljen je još 2017. godine, a začudo, i tada su govorili da će ga tržište vidjeti 2022. godine – što se sada i ostvaruje. Prema onome što je objavio Diess, premijera modela Volkswagen ID.Buzz bit će upriličena 9. ožujka.

Moderna inačica legendarnog minibusa iz pedesetih godina prošlog stoljeća, službenog imena “Type 1 Microbus”, donijet će prepoznatljiv dizajn, prilagodljiv interijer, a trebao bi se proizvoditi u dvije inačice – teretnoj i putničkoj. Prema nekim ranijim informacijama, zbog velike potražnje za električnim dostavnim vozilima, Volkswagen bio mogao u proizvodnji staviti prioritet upravo na Cargo inačicu Buzza. Što se tiče one putničke, široj javnosti sigurno zanimljivije, ona bi mogla nešto kasniti i u salonima se pojaviti tek 2023. godine. Kako bilo, vjerujemo da ćemo početkom ožujka doznati sve detalje oko planiranog kalendara proizvodnje i prodaje ovog dugo očekivanog modela.

ID.Buzz – koncept star pet godina
ID.Buzz Cargo – teretni brat blizanac

ID.Buzz je, koliko se za sada zna, zasnovan na Volkswagenovoj modularnoj platformi MEB, odnosno istoj njezinoj inačici koja se koristi i za SUV ID.4. To znači da će ga vjerojatno pogoniti isti elektromotor, snage 201 KS, uz opciju pogona na sva četiri kotača uz dva motora ukupne snage 295 KS. Za očekivati je da će baterija biti nadograđena sa 77 kWh i da će ID.Buzz imati domet od barem 500 kilometara s jednim punjenjem baterije. U njega bi se trebalo moći smjestiti do osam putnika ili prevoziti nešto više od 4.600 litara tereta.

YouTube MP3 - Hotmail
1