NanoFlowcell Quant 40Volt stiže u Ženevu s vrhunskim performansama

NanoFlowcell Quant 40Volt stiže u Ženevu s vrhunskim performansama

Mali proizvođač iz Liechtensteina, NanoFlowcell Research, koji se do sada iskazao s nekoliko vrlo zanimljivih konceptnih automobila, najavio je kako će na ovogodišnjem ženevskom salonu automobila predstaviti model Quant 40Volt, čiju pozadinu možete vidjeti na priloženoj slici.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Quant 40Volt je još uvijek u fazi prototipa, no njegov proizvođač tvrdi da se radi o prvom automobilu kojeg pokreće “variable-controllable mobile flow cell”, a navodno je riječ o revolucionarnoj tehnologiji temeljnoj na vodikovim, odnosno gorivim ćelijama.

Koliko je za sada poznato ovaj pogonski sklop za svoj rad koristi “elektrolitsku tekućinu” pod nazivom bi-ION koja je razvijena od strane NanoFlowcell Research GmbH-a, a radi se o “za okoliš neškodljivoj i nezapaljivoj tekućini” čija bi se cijena trebala kretati (pri industrijskoj proizvodnji) manje od 10 Euro centa po litri. S ovom tehnologijom Quant 40Volt ima autonomiju od oko 1000 km.

Uz navedeno, ovaj će automobil pokretati četiri električna motora kombinirane snage od 760 KS, što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 2,4 sekunde, dok mu je najveća brzina elektronički ograničena na 300 km/h. Zvuči kao znanstvena fantastika, zar ne?

Namjera proizvođača je pokrenuti serijsku proizvodnju ovog automobila, no o planiranom vremenu kada se bi se to trebalo dogoditi za sada nema ni riječi.

Podijeli:
1