Nakon više od godine dana u prodaju se vraća VW e-up!

Nakon više od godine dana u prodaju se vraća VW e-up!

Najpopularniji mali električni automobil u Europi ponovno je dostupan za narudžbe, nakon nešto više od godine dana, tijekom kojih ih Volkswagen nije primao, nego je samo rješavao zaostatke

Volkswagenova električna ofenziva ove godine bit će potpomognuta i “oživljavanjem” najpopularnijeg malenog električnog vozila grupacije. Volkswagen e-up! od prošloga je tjedna ponovno dostupan, tj. kupci se mogu ubilježiti u knjigu narudžbi za njega.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za slučaj da niste detaljno pratili razvoj događaja, Volkswagen je krajem 2020. godine bio zaključio narudžbe i prestao uzimati nove, kako bi tijekom prošle godine bio u stanju isporučiti sve automobile kupcima. Električni e-up! tako je tijekom 2021. godine proizveden i isporučen u 30.800 primjeraka, i bio je drugi najprodavaniji električni automobil u Njemačkoj na godišnjoj razini – iako ga se nije moglo kupiti.

Sada, kada su zaostaci s narudžbama i službeno riješeni, VW grupa je objavila kako vraća e-up! u aktivnu ponudu. Prvo će se to dogoditi u Njemačkoj, a s vremenom i na ostalim tržištima diljem Europe. u vrhuncu potražnje, a istodobno s koronakrizom i nestašicom čipova, vrijeme čekanja za ovaj maleni gradski električni model došlo je bilo i do 16 mjeseci.

Volkswagen e-up! prodaje se u samo jednoj inačici, Style Plus, koja uključuje elektromotor od 83 KS te doseg s jednim punjenjem baterija od 258 kilometara (prema WLTP ciklusu). Od dodatne opreme u ovom paketu dolaze alu felge od 15″, kožni upravljač, CCS priključak za brzo punjenje, Lane Assist sustav pomoći vozaču, kao i klima uređaj. Cijena ovog modela u Njemačkoj je 26.895 eura, ne računajući državne poticaje.

Podijeli:
1