Nakon što su svojim prisustvom zagadili zemlju, partizani bi sad i na druge planete!

Nakon što su svojim prisustvom zagadili zemlju, partizani bi sad i na druge planete!

Premda u Njemačkoj neki to očito smatraju duhovitim, rekli bi smo da je ideja u najmanju ruku, sumanuta. Naime, njemački je startup Partisan Motors došao na ideju zamoliti Elona Muska da u svemir pošalje njihov SUV.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Proteklog listopada, spomenuti je startup (koji, gle čuda, kao zaštitni znak koristi dobro nam poznati totalitarni simbol) predstavio model Partisan One (na slikama). Riječ je o ružnom, kutijastom SUV automobilu koji bi trebao biti jednostavan za sastavljanje, biti u mogućnosti prihvatiti balističku zaštitu te funkcionirati kao univerzalna platforma za brojne izvedbe.

A, korak dalje u njihovom svijetu, predstavlja Partisan One Mars Edition za koji autori smatraju da je idealan za kretanje površinom “crvenog planeta”. Ovoga je puta riječ o potpuno električnom SUV vozilu, jednostavnom za sklapanje, koje je napravljeno od ugljičnih vlakana.

Također, prema već dobro poznatom receptu, karoserijske su površine novog vozila pokrivene solarnim panelima što bi, nakon cjelodnevne vožnje trebalo biit dovoljno da napuni baterije Partisana One Mars Edition. Također, predloženi SUV pokreću četiri motora, svaki u svojem uglu karoserije što bi, prema riječima maštovitih konstruktora, trebalo olakšati održavanje i popravke. To je, bez sumnje, vrijedna kvaliteta na drugom planetu!

I kao šlag na kraju ove smiješne priče koja bi (zajedno s nazivom samog startupa) bolje odgovarala prvotravanjskoj šali, iz Partisan Motorsa poručuju Elonu Musku kako će rado pripremiti jednostavne upute za sastavljanje njihovog vozila, kada jednom dođe na Mars.

U konačnici, činjenica da iza startupa Partisan Motors stoji Ukrajinac, Juri Postnikov možda donekle objašnjava ime projekta i želju za povratak u mračna vremena. Pogledate li njegov Facebook profil koji obiluje slikama trulog VW Golfa “trojke”, terorističkih pick-upova i građevinskih kolica, stvari bi se mogle brzo razbistriti.

Vjerujemo da Elon Musk već gradi novu raketu, samo za ovaj SUV 🙂

YouTube MP3 - Hotmail
1