Najsnažniji kabriolet ikada: McLaren 765LT Spider

Najsnažniji kabriolet ikada: McLaren 765LT Spider

Novi superautomobil britanske kompanije bit će izrađen u ograničenoj seriji, nosit će duh marke duboko ukorijenjen u dizajnu i performansama, a bit će optimiziran za sportsku vožnju

Svoju inače atraktivnu ponudu superautomobila koje si rijetki mogu priuštiti, britanski je proizvođač McLaren obogatio još jednim modelom. Njegovo je ime McLaren 765LT Spider, a riječ je, kako smo naveli i u naslovu, o najsnažnijem serijskom kabrioletu ikada proizvedenome.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oznaka 765 u nazivu ovog modela dolazi od činjenice da će ugrađeni 4-litreni twin-turbo V8 motor proizvoditi upravo 765 konjskih snaga. Osim toga, karakterizirat će ga i 800 Nm okretnog momenta, najviša brzina od 330 km/h te ubrzanje od nule do 100 km/h za 2,8 sekundi. “Razvili smo 765LT Spider bez kompromisa, jednako je uzbudljiv za vožnju kao i coupe, ali s dodanom prednošću što će karakteristični zvuk sada biti još bliže vozaču”, poručuju iz McLarena.

Od spomenutog coupea Spider verzija razlikuje se upravo po pomičnom hard-top krovu. On je načinjen od ugljikovih vlakana iz jednog komada, a sklapa se u samo 11 sekundi pri brzinama manjima od 50 km/h. Ukupno je na masi vozila, u odnosu na coupe, “ušteđeno” 80 kilograma. Zanimljivo, kako bi se smanjila masa vozila, u njega McLaren serijski ne ugrađuje audio sustav. Isti je moguće dobiti bez nadoplate, no u serijskoj ponudi ga nema. Od paketa udobnosti ostao je tako samo središnji 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

Tvrtka planira proizvesti samo 765 primjeraka ovog kabrioleta, a za sada zaprimaju narudžbe za njega, Početna je cijena nešto viša od 310 tisuća britanskih funti (2,7 milijuna kuna). Knjiga narudžbi za ovu godinu već je popunjena, potvrđeno je iz tvornice.

Podijeli:
1