Najsnažniji kabriolet ikada: McLaren 765LT Spider

Najsnažniji kabriolet ikada: McLaren 765LT Spider

Novi superautomobil britanske kompanije bit će izrađen u ograničenoj seriji, nosit će duh marke duboko ukorijenjen u dizajnu i performansama, a bit će optimiziran za sportsku vožnju

Svoju inače atraktivnu ponudu superautomobila koje si rijetki mogu priuštiti, britanski je proizvođač McLaren obogatio još jednim modelom. Njegovo je ime McLaren 765LT Spider, a riječ je, kako smo naveli i u naslovu, o najsnažnijem serijskom kabrioletu ikada proizvedenome.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oznaka 765 u nazivu ovog modela dolazi od činjenice da će ugrađeni 4-litreni twin-turbo V8 motor proizvoditi upravo 765 konjskih snaga. Osim toga, karakterizirat će ga i 800 Nm okretnog momenta, najviša brzina od 330 km/h te ubrzanje od nule do 100 km/h za 2,8 sekundi. “Razvili smo 765LT Spider bez kompromisa, jednako je uzbudljiv za vožnju kao i coupe, ali s dodanom prednošću što će karakteristični zvuk sada biti još bliže vozaču”, poručuju iz McLarena.

Od spomenutog coupea Spider verzija razlikuje se upravo po pomičnom hard-top krovu. On je načinjen od ugljikovih vlakana iz jednog komada, a sklapa se u samo 11 sekundi pri brzinama manjima od 50 km/h. Ukupno je na masi vozila, u odnosu na coupe, “ušteđeno” 80 kilograma. Zanimljivo, kako bi se smanjila masa vozila, u njega McLaren serijski ne ugrađuje audio sustav. Isti je moguće dobiti bez nadoplate, no u serijskoj ponudi ga nema. Od paketa udobnosti ostao je tako samo središnji 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

Tvrtka planira proizvesti samo 765 primjeraka ovog kabrioleta, a za sada zaprimaju narudžbe za njega, Početna je cijena nešto viša od 310 tisuća britanskih funti (2,7 milijuna kuna). Knjiga narudžbi za ovu godinu već je popunjena, potvrđeno je iz tvornice.

1