Najskuplji Renault 4 u povijesti onaj je Boruta Pahora

Najskuplji Renault 4 u povijesti onaj je Boruta Pahora

Bivši slovenski predsjednik ovoga je tjedna prodao svoj 32 godine stari Renault 4 za 60.000 eura, a tako prikupljen novac donirat će u dobrotvorne svrhe

Bivši predsjednik Slovenije Borut Pahor vrlo je aktivan na društvenim mrežama i prometnuo se u pravog influencera. Njegova posljednja akcija, koja je privukla mnogo pozornosti, bila je vezana za njegov stari automobil. Pahor je, naime, za 500 eura davnih dana bio kupio Renault 4 iz 1991. godine, pa se njime godinama služio. Nije ga, kaže, nikada iznevjerio, ali je odlučio je da vrijeme oprostiti se od ljubljene “četvorke”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Odlučio je to napraviti u stilu, pa je automobil ponudio na aukciji, koja je ovoga tjedna i završena, uz rekordan iznos. Sa 60.000 eura, koliko su trojica braće zajednički dala za Pahorov Renault, on je postao najskuplji primjerak tog automobila u povijesti. Slovenski će političar sav iznos darovati udrugama koje se brinu za djecu oboljelu od karcinoma.

Renault 4 GTL proizvodio se od 1961. do 1992. godine diljem svijeta, a još dvije godine duže u Sloveniji. Ukupno je sklopljen u više od 8 milijuna primjeraka, dobio je preko 20 različitih inačica, a postao je jedan od legendarnih gradskih automobila, dizajna prepoznatljivog do današnjih dana. I u Renaultu je njegovo naslijeđe vrlo cijenjeno, pa je nedavno predstavljen i Renault 4EVER Trophy, modernizirana, elektrificirana i oklopljena inačica legendarne “četvorke”.

YouTube MP3 - Hotmail
1