Hotmail, gmail log in, fb log in'

Najmanji električni Citroën poslužit će i kao buggy

Najmanji električni Citroën poslužit će i kao buggy

Citroën My Ami Buggy Concept puni je naziv dizajnerskog koncepta koji su Citroënovi dizajneri osmislili na temelju malenog električnog vozila Ami. Uđe li ikada u proizvodnju, bit će to savršeno vozilo za plažu ili kraću avanturu u prirodi

Citroën Ami električni je mikro automobil, najčešće za cestu legaliziran kao četverocikl, karoserija mu je načinjena većinom od plastike, dok pogon čini skromni elektromotor snage tek 8 KS. Uz bateriju kapaciteta 5,5 kWh, autonomija mu iznosi oko 75 kilometara u gradskoj vožnji. Dakako, gradska vožnja je gotovo i jedina opcija, jer je najviša brzina koju Ami može postići tek 45 km/h. Ipak, Citroën je već predstavio inačicu Amija koja će biti najmanje gradsko dostavno vozilo, a sada su ga redizajnirali i u – terenski buggy.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Citroën My Ami Buggy Concept predstavlja viziju vozila koja omogućava kratke avanture u prirodi, na plaži ili drugim uzbudljivim cestama, i idealno je vozilo za uživanje u vikendu – poručuju autori ovog koncepta. Praktičan, zabavan i u potpunosti bez emisija štetnih plinova, ovaj bi mikroautomobil trebao pružiti zadovoljstvo vožnje u prirodi, a činjenica da su s njega uklonjena vrata i dodan panoramski krov, stavlja vozača i suvozača u izravni dodir s okolišem.

Koncept je dobio i offroad kotače, odbojnike, dodatna svjetla te “bull-bar” šipke za zaštitu od teških terena – sve, dakle, potrebno za avanturističku vožnju ili pak kampiranje. U slučaju kiše, Ami Buggy se može oklopiti u ceradu koja zamjenjuje vrata, dok se panoramski krov može prema potrebi također zatvoriti.

U Citroënu kažu kako je Ami stvoren tako da ga se na ovaj način lako može preraditi tehnikama 3D ispisa. Svi dodaci za Ami Buggy lako se mogu na ovaj način isprintati i postaviti na vozilo, prema želji kupca. Ovdje je prije svega riječ o konceptu koji pokazuje mogućnosti dorade Amija, potpuno atipičnog gradskog automobila, čija se cijena kreće oko 6.000 eura.

1