Najavna studija novog BMW-a Z4 stiže u kolovozu

Najavna studija novog BMW-a Z4 stiže u kolovozu

BMW i Toyota zajedničim snagama razvijaju novi sportski automobil još od 2012, a čini se kako ćemo s plodom njihove suradnje napokon upoznati tijekom ovog ljeta. Točnije, prema posljednjim saznanjima BMW bi na ovogodišnjem Pebble Beach Concourse d’Eleganceu trebao premijerno predstaviti najavni koncept svoje izvedbe spomenutog automobila, odnosno novog Z4.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sukladno BMW-ovoj tradiciji najavna bi studija trebala biti dizajnom vrlo bliska konačnom produkcijskom modelu. Koliko je za sada poznato novi će Z4 zadržati klasične značajke roadstera s dugačkim poklopcem motora, položenijim vjetrobranskim staklom, kratkim stražnjim krajem i kratkim prevjesima.

Osnovu motorizacije bi trebao činiti 2,0-litreni TwinPower Turbo 4-cilindrični motor u nekoliko izvedbi različite snage. Također, kupcima će biti ponuđen i 3,0-litreni 6-cilindrični TwinPower Turbo pogonski stroj. U konačnici očekuje se i M verzija koja će zasjesti na sam vrh ponude.

Početak prodaja ovog automobila se očekuje u tijekom iduće godine, a službena premijera produkcijske verzije bi se trebala održati na nekom većem svjetskom auto salonu do sljedećeg proljeća. Slično će biti i s toyotinom verzijom koja bi mogla nositi naziv Supra. Proizvodnja oba automobila će biti povjerena pogonima Magna Steyra u austrijskom Grazu.

YouTube MP3 - Hotmail
1