Najavna studija audijevog E-Tron hatchbacka stiže uskoro

Najavna studija audijevog E-Tron hatchbacka stiže uskoro

Audi je tijekom prošlog tjedna na auto salonu u Los Angelesu predstavio najavni koncept E-Tron GT. Podsjetimo, riječ je o automobilu koji najavljuje električno pokretanu limuzinu koja će se temeljiti na porscheovom Taycanu i čiji se dolazak na tržište očekuje tijekom 2020/21. Taj će model činiti vrh prvotne audijeve električno pokretane ponude, a uskoro ćemo saznati više o drugoj strani spektra, tzv. ulaznom modelu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Auto Express tvrdi, pozivajući se na insajderske izvore, kako će Audi za par mjeseci predstaviti najavnu studiju E-Tron hatchbacka koji će predstavljati početni model u E-Tron ponudi. Koliko je za sada poznato taj će automobil svojim dimenzijama biti vrlo sličan modela A3, a u osnovi će se temeljiti na VW-ovoj studiji I.D, odnosno produkcijskoj izvedbi istog.

Drugim riječima, tehničku osnovu će dakao činiti nova VW-ova platforma MEB. Drugih konkretnijih tehničkih detalja za sada nema, no za očekivati je kako će, poput modela ID, audijev hatchback biti dostupan s nekoliko baterija različitog kapaciteta koje će mu omogućavati autonomiju od otprilike 300 do preko 500 km. Platforma MEB pruža mogućnost ugradnje pogona na prednje te na sva četiri kotača pa se vjeruje da će audijev model biti dostupan u obje izvedbe, odnosno s jednim i dva električna motora.

Premijera će se vjerojatno održati u Ženevi u ožujku sljedeće godine, a do tada bi trebali saznati više o ovom vozilu, uključujući i pojedinosti o njegovom dizajnu.

Podijeli:
1