Najavljene motociklističke traperice sa zračnim jastucima

Najavljene motociklističke traperice sa zračnim jastucima

Inovacija koja bi mogla spasiti zdravlje i živote motociklista dolazi iz Švedske, u obliku hlača s ugrađenim automatskim zračnim jastucima, koji će se napuhati u slučaju pada ili sudara

Motociklisti već neko vrijeme imaju na raspolaganju posebne jakne s ugrađenim zračnim jastucima, koje im u slučaju pada s motocikla čuvaju glavu i kralježnicu od fatalnih ozljeda. Na to se sada nadovezuje i dodatak garderobi u obliku – jeans hlača sa zračnim jastucima. Za njih je zaslužna švedska kompanija Airbag Inside Sweden, koja je već izradila slične proizvode: hlače ojačane kožom, potom i one načinjene pretežno od kevlara, sve kako bi noge motociklista bile što sigurnije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Posljednji dodatak kolekciji su traperice, hlače od denima (jeansa), za modno osviještene motocikliste koji bi htjeli biti i zaštićeni u slučaju nezgode. One imaju ugrađene zračne jastuke, koji će se automatski napuhati kada se dogodi neželjena situacija u prometu. Proizvod je rezultat 16 godina eksperimentiranja i razvoja. Rebra, noge, kukovi uz ove će traperice biti zaštićeni jednako kao što su to glava i leđa s motociklističkim “airbag jaknama”.

Hlače se, za pravilno korištenje, moraju uzicom povezati s motociklom, a ona služi kako bi aktivirala zračne jastuke kada se vozač naprasno odvoji od njega. Stvar funkcionira na mehaničkom principu, dakle ne zahtijeva napajanje ili bateriju za aktiviranje zračnog jastuka. Potezanje uzice aktivirat će oprugu, ona će u nekoliko milisekundi probušiti ampulu sa stlačenim ugljikovim dioksidom i tako napuhati jastuke oko nogu vozača, prije nego on padne na tlo.

Motociklističke traperice s ovim sigurnosnim dodatkom bit će lansirane na tržište krajem mjeseca putem crowdfunding platforme Indiegogo.

YouTube MP3 - Hotmail
1