Najavljen “čist i radikalan” dizajn Lancie za narednih 100 godina

Najavljen “čist i radikalan” dizajn Lancie za narednih 100 godina

Predstavljanjem novog logotipa i dizajnerskog potpisa postavljene su osnove koje će obilježiti ovu talijansku marku u narednim desetljećima, uz najavu tri nova električna modela do 2028. godine

Ljubiteljima talijanske Lancie vjerojatno je srce malo snažnije zaigralo kada su čuli da će Lancia imati svijetlu budućnost u koncernu Stellantis, odnosno da će, umjesto da bude ugašena, nastaviti s proizvodnjom atraktivnih električnih automobila. Za takve imamo i novu zanimljivu objavu. Novo doba Lancie će obilježiti sasvim novi dizajn i logotip, a u razdoblju od 2024. do 2028. godine marka će predstaviti tri potpuno nova vlastita električna vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Objavljeno je to sve na stranicama Lancie, gdje je otkriven pojednostavljeni izgled logotipa i dizajn koji nazivaju Pu+Ra (pure+radical). “Nova era Lancie počinje danas, novim logom i novom jasnom dizajnerskom vizijom”, poručio je CEO kompanije Luca Napolitano. Pritom je otkrio ne samo dizajnerske smjernice koje će krasiti Lanciu “u narednih 100 godina”, nego i skulpturu Lancia Pu+Ra Zero, koja utjelovljuje sve ono što novi dizajn donosi. Upravo oblici te skulpture inspirirat će izgled spomenutih triju novih modela.

Čiste linije, radikalni oblici i spoj prošlosti i sadašnjosti, osnova su oblika koji će krasiti nove Lancijine automobile. Prvi model koji će dobiti novi logotip je novi Ypsilon, čija se premijera očekuje, a potom i Delta, legenda koju će Lancia oživjeti kao električni model.

Ako je suditi prema ovim najavama, Lancie će u budućnosti zaista značajno izgledom odudarati od drugih marki na tržištu. Sprijeda će ih krasiti trokraka zvijezda koja podsjeća na oblike prednje maske njihovih povijesnih vozila, čime će biti prepoznatljivi i danju i noću. Straga će se isticati okrugla svjetla, koja će debitirati već na modelu Ypsilon. U unutrašnjosti će, pak, dizajn biti vođen osjećajem “dnevne sobe”, pa će posebnu pozornost posvećivati površinama koje putnici dodiruju. One će većinom biti načinjene od ugodnih, ali i ekološki prihvatljivih materijala.

YouTube MP3 - Hotmail
1