Na prodaju je Range Rover pokojne britanske kraljice

Na prodaju je Range Rover pokojne britanske kraljice

Elizabeta II snimljena je za upravljačem ovog vozila, što ga čini posebnim. Činjenica da takvo vozilo sada ide na javnu dražbu sigurno će privući kolekcionare kraljevskih i automobilskih artefakata

Pokojna je britanska kraljica Elizabeta II, unatoč svojem kraljevskom statusu i naizgled krhkoj fizionomiji, imala naviku sjesti za upravljač i sama voziti velike terence. Tu je naviku imala još od Drugog svjetskog rata, kada je kao mlada članica pomoćno teritorijalne službe bila školovana za vozačicu i mehaničarku. Vozila je automobile po svojim imanjima i u poznim godinama, no tada više ne obične vojne terence već posebno izrađena vozila za Njezino Veličanstvo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedno od njih je i ovaj Range Rover, 2004. godine izrađen za potrebe kraljevske obitelji, u pogonima Land Roverovog odjela Special Vehicle Operations. Postoje povijesni video zapisi same Kraljice kako ga vozi, s jasno vidljivim registracijskim oznakama, pa je kao takav ovaj model vrlo rijedak – pogotovo što će sada biti dostupan na javnoj dražbi. Prodaje ga britanska aukcijska kuća Iconic Auctioneers, koja ga oglašava kao Range Rover s kraljevskom prošlošću, koji je pripadao upravo Elizabeti II.

Riječ je o trećoj generaciji Range Rovera, modela L322, u “Epsom zelenoj” boji s krem unutrašnjošću, ima posebno modificiranu prednju masku i farove te dodatke poput stepenice za lakši ulazak, pregrade za prijevoz pasa ili dodatnih ručki na stražnjim sjedalima. To je sve, kažu, standardni dio “kraljevskog paketa opreme” na 4×4 terencima.

Kraljičin je Range Rover prešao 176.500 kilometara, ima detaljnu povijest servisa od 2005. pa sve do srpnja ove godine. Ostao je u izvrsno očuvanom stanju, navode iz aukcijske kuće, a kao bonus su objavili i kratki video Elizabete II za njegovim upravljačem. Jedinstveni primjerak sa sljedivom prošlošću i takvim pedigreom na dražbu će 11. studenoga, a okvirna cijena koju očekuju postići je između 50 i 60 tisuća britanskih funti – otprilike deset puta više nego što bi vrijedio isti takav “obični” Range Rover, bez kraljevskog pedigrea.

YouTube MP3 - Hotmail
1