Na izložbi sjeo u Pagani Utopiju pa izazvao kaos

Na izložbi sjeo u Pagani Utopiju pa izazvao kaos

Jedan je posjetitelj Monterey Car Weeka prošloga tjedna zakuhao atmosferu na izlagačkom prostoru Paganija. Pritišćući tipke u kabini superautomobila nehotice je aktivirao njegov protupožarni sustav

Nakon Monterey Car Weeka priča se o predstavljenim novim vozilima i novim postignućima u području brzine i tehnologije, ali i o jednom neobičnom događaju koji se zbio u petak, na izlagačkom prostoru Paganija. Društvenim se mrežama proširila snimka njihovog superautomobila Pagani Utopia u oblaku nečega što je podsjećalo na dim. Snimatelj videa i komentatori su iz toga zaključili da se automobil samostalno zapalio na štandu, budući da se “dim” širio iz njegovog motora, odmah iza sjedala i vrlo blizu vatrozida.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“A čemu služi ovaj gumb?”

Međutim, nedugo zatim oglasili su se i iz kompanije, navodeći kako njihov automobil nije doživio samozapaljenje, već ga je “udesio” jedan posjetitelj. On je sjeo u kabinu više od 2 milijuna dolara vrijednog superautomobila, pa tamo razgledavao unutrašnjost i nasumično pritiskao tipke. Jedna od njih, nažalost, bila je i ona za aktiviranje protupožarnog sustava automobila, pa je u trenutku motorni prostor Paganija, kao i dio kabine te okoline, bio zasut – prahom iz ugrađenog vatrogasnog aparata, što samo izgleda kao dim.

Bio je ovo prvi Pagani Utopia izložen u SAD-u, nakon predstavljanja tog modela u rujnu prošle godine. Nasljednik je to modela Huayra, pogonjen je V12 motorom snage 852 KS, bit će izrađen u samo 99 primjeraka, a svi su unaprijed prodani. Nije poznato koliku je štetu izazvalo aktiviranje protupožarnog sustava u izložbenom primjerku.

YouTube MP3 - Hotmail
1