Na hrvatsko tržište stigli plug-in hibridi Touareg eHybrid i Touareg R

Na hrvatsko tržište stigli plug-in hibridi Touareg eHybrid i Touareg R

Volkswagen je u Hrvatskoj počeo nuditi dvije različite plug-in hibridne verzije svojeg popularnog SUV-a Touareg. Touareg eHybrid s 381 KS te Touareg R s čak 462 KS, s pogonom na sve kotače i s bogatom opremom

Volkswagen nastavlja svoju “hibridnu ofenzivu” pa su tako na hrvatskom tržištu ponudili Touareg u dvije nove plug-in hibridne verzije. Obje varijante karakterizira električni doseg do 47 kilometara (WLTP ciklus) i niska razina prosječne potrošnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ponuda SUV modela s elektromotorom i benzinskim motorom započinje novim modelom Touareg eHybrid sa snagom od 280 kW (381 KS). Ova je verzija osmišljena za visoku razinu udobnosti tijekom vožnje te se može konfigurirati u dvije varijante opreme – Atmosphere i Elegance. Oni kojima su važnije sportske karakteristike i odgovarajuća sportska oprema odlučit će se za Touareg R. Uz 340 kW (462 KS) to je najsnažniji model kako unutar linije proizvoda tako i marke Volkswagen općenito.

Bogate serijska oprema obuhvaća 4-zonski automatski klimauređaj, Innovision Cockpit s digitalnim instrumentima, navigacijski sustav Discover Premium te panoramski pomični i podizni krov. Touareg R također je serijski opremljen interaktivnim IQ.LIGHT – LED matrix glavnim svjetlima.

Touareg eHybrid i Touareg R na električni pogon imaju doseg, prema WLTP ciklusu, od oko 47 kilometara. Za udaljenosti do 100 kilometara, kakvih je u prosjeku najviše, plug-in hibridni pogon s napunjenom baterijom bilježi nisku potrošnju goriva i energije: 2,6 l/100 km i 24,2 kWh/100 km (Touareg eHybrid) te 2,7 l/100 km i 24,4 kWh/100 km (Touareg R) – sve su to vrijednosti prema WLTP ciklusu.

Plug-in hibridni pogoni iskorištavaju i energiju kod kočenja te tako pune bateriju. Ta je energija dovoljna kako bi Touareg eHybrid i Touareg R uvijek iznova mogli isključivati V6 motor tijekom usporavanja i na nizbrdicama da bi vozili u praznom hodu uz nultu stopu lokalnih emisija. Touareg eHybrid i Touareg R tako se odlikuju kombiniranim dosezima do 810 kilometara. Oba modela predviđena su za najveće opterećenje prikolice od 3,5 t.

Touareg eHybrid Atmosphere i Elegance startaju sa cijenom od 567.045 kuna, dok je Touareg R u Hrvatskoj dostupan po početnoj cijeni od 641.013 kuna.

YouTube MP3 - Hotmail
1