Monovolumen Volvo EM90 kao “dnevna soba na kotačima”

Monovolumen Volvo EM90 kao “dnevna soba na kotačima”

Novi potpuno električni monovolumen, gotovo pa minibus, iz Volva, prvo će doći na kinesko tržište jer je najviše prilagođen upravo željama i potrebama azijskih kupaca. Volvo je, ipak, u kineskom vlasništvu

Gotovo tri mjeseca nakon prve najave, Volvo je službeno predstavio svoj sljedeći veliki monovolumen, nazvan EM90. Potpuno je to električno vozilo ovećih dimenzija, koje se komotno može smjestiti i u kategoriju minibusa. Iz Volva kažu da je misao vodilja bila stvoriti “udobnu dnevnu sobu na kotačima, s dovoljno prostora za život sa svojim bližnjima”. Kao takav, posebno je prilagođen jednom segmentu kupaca, kojih je najviše u Aziji – pa će ovaj model prvo stići u prodaju na kinesko tržište, ujedno i najveće svjetsko tržište automobila i Volvu domicilno, budući da im je vlasnik kineska tvrtka Geely.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

EM90, kažu, nakon nedavno prikazanog malenog SUV-a EX30, predstavlja drugo značajno širenje game u kratkom razdoblju, čime žele proširiti svoju bazu korisnika, pokriti više segmenata tržišta te osigurati veću profitabilnost. Isto tako, lansiranje modela EM90 usklađeno je s misijom prelaska na isključivo električne pogone do 2030. godine.

Izvana, vidljivo je da je riječ o radikalnom dizajnu, “kockastom” skandinavskom pristupu, ali s modernim detaljima poput rasvijetljene prednje maske i atraktivnih LED elemenata. Prednja svetla u obliku su “Thorovog čekića”, i izdaleka daju naslutiti da je riječ upravo o Volvu. Iznutra također sve odiše luksuzom i prostranošću, pa je kabinu s tri reda sjedala moguće koristiti u više konfiguracija. Da dojam dnevne sobe bude potpun, pobrinut će se i čak 21 ugrađeni Bowers & Wilkins zvučnik. Ispred vozača nalazi se 15,4-inčni infotainment zaslon, a svi ostali mogu razne sadržaje gledati na 15,6-inčnom ekranu, ovješenome na krov.

S tehničke strane, EM90 će nuditi snažne elektromotore snage 200 kW (268 KS), a uz punu bateriju od 116 kWh ovaj će minibus moći prevaliti čak 738 kilometara (prema kineskom standardnom mjernom ciklusu CLTC, koji obično dodaje oko 10% na WLTP mjerenje). Brzi punjač omogućit će napuniti bateriju od 10% do 80% za otprilike pola sata. Tehnologija dvosmjernog punjenja omogućava ovom vozilu puniti druge automobile ili pak napajati razne električne uređaje. Najviša brzina deklarirana je na 180 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h ostvaruje se za 8,3 sekunde.

Opremljen je brojnim senzorima, kamerama te mmWave i ultrazvučnim radarima, što mu omogućava mnoge funkcije aktivne sigurnosti i pomoći vozaču. Ističe se i ugrađeni filter čestica, koji iz zraka uvučenog kroz ventilaciju uklanja 95% štetnih čestica PM 2,5.

Kupci u Kini već sada mogu naručiti svoj Volvo EM90. Proizvodit će se u Geelyjevoj tvornici u mjestu Hangzhou Bay. Početna cijena bit će oko 105.000 eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1