Mitsubshi planira novi Lancer, ulazne modele…

Mitsubshi planira novi Lancer, ulazne modele…

Proizvođači širom svijeta gotovo svakodnevno šire ponudu crossovera i SUV-ova, a neki čak idu toliko daleko da na određenim tržištima u skoroj budućnosti namjeravaju svoju ponudu svesti samo na ove karoserijske izvedbe te iz nje isključiti klasične limuzine, hatchbacke i sl. Mitsubishi ne namjerava krenuti time putem i to iz vrlo jednostavnog razloga.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime mitsubishijev potpredsjednik za strategiju Vincent Cobee je izjavio kako činjenica da SUV-ovi i crossoveri čine između 35 i 40% tržišta s daljnjom tendencijom rasta svakako zaslužuje dužnu pažnju, no tu je i cijeli ostatak tržišta putničkih automobila koje treba pokriti.

Nadalje, iz Mitsubishija je stigla potvrda kako je već započeo razvoj sljedeće generacije modela Mirage, odnosno Space Star čija je trenutna generacija na tržište stigla tijekom 2012. Ovaj će se model vjerojatno temeljiti na renault-nissanovoj CMF-B platformi koju će između ostalog koristiti i novi Clio.

Trevor Mann, jedan od vodećih ljudi Mitsubishija, je potvrdio i kako će na tržište stići i nova generacija Lancera rekavši da će ona vjerojatno koristiti veću CMF-C platformu. Mann smatra kako su manji automobili potrebni proizvođačima kako bi privukli mlađe kupce koji bi kroz život trebali prelaziti i na novija i veća vozila. Također, manja vozila su potrebna za uspješnije zadovoljavanje emisijskih propisa pa su moguća dodatna proširenja subkompaktne i kompaktne ponude.

Kako je Mitsubishi član Renault-Nissana u širenju ponude se očekuje pomoć francusko-japanskog vlasnika, a nadamo se kako ćemo uskoro doznati više o ovim mitsubishijevim planovima.

Podijeli:
1