Mitsubishi temeljito osvježio L200

Mitsubishi temeljito osvježio L200

Mitsubishi je već ranije u nekoliko navrata najavio kako se sprema na skoro predstavljanje temeljito osvježene izvedbe trenutne generacije svog popularnog pickup modela L200 (na pojedinim tržištima znan kao Triton). Sada je premijera napokon i održana i to u Tajlandu. Točnije, osvježeni L200, odnosno Triton je danas predstavljen u Bangkoku te će se na tajlandskom tržištu početi prodavati sredinom ovog mjeseca, a nedugo zatim će stići na tržišta više od 150 zemalja širom svijeta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovo mitsubishijevo lako komercijalno vozilo je na tržištu prisutno već 40 godina, a trenutna peta generacija je ovim temeljitim faceliftom vizualno usklađena s recentnijim novitetima ovog proizvođača. Tu prvenstveno mislimo na tzv. Dynamic Shield prednji kraj, posebno na masku i svjetla, a izmjene su prisutne i otraga gdje se posebno ističu nova svjetla. Također, primjetne su i druge dorade, primjerice na branicima, izraženijim lukovima blatobrana i sl.

Nadalje, osvježeni L200 nudi nudi novi off-road način rada pogonskog sklopa s postavkama za šljunak, blato/snijeg i kamen, ovisno o podlozi. Njegovim aktiviranjem prilagođava se rad motora, prijenosa i kočnica kako bi se osiguralo optimalno prianjanje kotača na podlogu. Također, tu je i sustav Hill Descent Control koji kontrolira brzinu vozila prilikom spuštanja na klizavim ili strmim padinama.

Ovaj će automobil ubuduće biti dostupan s proširenim paketom sigurnosnih sustava i sustava pomoći vozaču, a dorađen je interijer te unaprijeđen infotainment. Tehničke novosti čini novi 6-stupanjski automatski mjenjač, snažnije kočnice, dotjerani ovjes i sl. Ostalo ćemo saznati uskoro.

Podijeli:
1