Mitsubishi sprema mali crossover B segmenta

Mitsubishi sprema mali crossover B segmenta

Mitsubishi na pojedinim tržištima širom svijeta prodaje model Space Star, a riječ je o malom gradskom modelu kojeg će u sljedećoj generaciji zamijeniti temeljito drugačiji automobil. Točnije, japanski izvori javljaju da će Space Star, koji je na tržištu od 2012, naslijediti mali crossover temeljen na nissanovom Jukeu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, može se očekivati novi karoserijski oblik te značajan rast dimenzija, a potez je sasvim razumljiv kada se u obzir uzme činjenica daljnjeg rasta popularnosti SUV/crossover automobila. Novi će se model u ponudi smjestiti ispod modela Eclipse Cross, a pored Jukea većinu komponenti će dijeliti i s renaultovim Capturom.

Nadalje, ovaj će automobil pokretati i poznata renault-nissanova motorizacija, odnosno ponudu će otvoriti 0,9-litreni 3-cilindrični turbo, a među najpopularnijim izborima će vjerojatno biti i dizelski 4-cilindrični 1.5 dCi. Dakako, u ponudi bi se vremenom trebale naći i izvedbe s elektrificiranim, a možda i s u potpunosti električnim pogonskim sklopom.

Za sada nije poznato kada bi ovaj novitet trebao stići na tržište, no to će se vjerojatno dogoditi nedugo nakon lansiranja nove generacije Jukea. Podsjetimo, trenutna generacije malog Nissana je na tržištu prisutna još od 2011. pa je dolazak nasljednika svakako vrlo blizu.

YouTube MP3 - Hotmail
1