Mitsubishi osvježio ASX, premijera u Ženevi

Mitsubishi osvježio ASX, premijera u Ženevi

Mitsubishi će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti osvježenu izvedbu svog kompaktnog crosssovera, odnosno modela ASX. Službena premijera ovog vozila će se održati na ženevskom auto salonu, a nedugo zatim će stići i na tržišta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutna generacija ASX-a je predstavljena još 2010. pa je sasvim razumljivo da, kada nije riječ o u potpunosti novoj generaciji, Mitsubishi nakon devet godina predstavi temeljito osvježenje. S ovim je faceliftom ASX usklađen s novijom mitubishijevom ponudom, a glavni utjecaj na dizajn je imao model Eclipse Cross.

Prednji kraj je usklađen s mitsubishijevom Dynamic Shield filozofijom dizajna. Posebno se ističu velika maska, nova LED prednja svjetla, maglenke i pokazivači smjera, a primjetan je i novi branik sa zaštitnim elementom. Otraga su pak najuočljivija nova LED svjetla te branik sa zaštitnom pločom. Ostale novosti interijera uključuju nekoliko manjih detalja te tri nove boje karoserije Diamond crvenu, Sunshine narančastu i Oak smeđu.

U unutrašnjosti osvježeni ASX će se moći pohvaliti s naprednijim infotainmentom uparenim s većim 8-inčnim središnjim zaslonom, novim navigacijskim sustavom i sl.

Na europskim tržištima ASX će biti dostupan s atmosferskim 2,0-litrenim MIVEC 4-cilindričnim benzincem koji će biti moguće upariti s ručnim 5-stupanjskim mjenjačem te INVECS 3-III CVT prijenosom sa “6-stupanjskim” Sport načinom rada. Također, kupcima će biti ponuđene izvedbe s pogonom na prednje te na sva četiri kotača.

Ovaj motor u Outlanderu razvija snagu od 150 KS i 195 Nm okretnog momenta pa je za vjerovati kako će se ista verzija ugrađivati i u ASX. Dizelskih motora vjerojatno neće biti u ponudi, no više ćemo znati nakon ženevske premijere.

Podijeli:
1