Mitsubishi: novi crossover stiže u Ženevu

Mitsubishi: novi crossover stiže u Ženevu

Crossoveri su danas vitalni dio ponude svakog svjetskog mainstream proizvođača automobila, a to svakako vrijedi i za Mitsubishi koji bi, prema posljednjim saznanjima za koji mjesec u Ženevi trebao predstaviti novi kompaktni crossover.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izvori javljaju kako će se ovaj model u ponudi japanskog proizvođača smjestiti između modela Outlander i ASX, a kako bi mu se otvorio potrebni prostora, kada je riječ o dimenzijama, cijeni i sl, sljedeći bi Outlander navodno trebao narasti, a ASX postati nešto manji.

Kupci mogu očekivati moderni i izgledom agresivniji model koji bi se trebao ugledati na studijski model eX Concept s pregršt sigurnosnih sustava te naprednim infotainmentom. Koliko je za sada poznato, okosnicu motorizacije će činiti novi 4-cilindrični turbo motori, a kasnije bi se u ponudi trebala pojaviti i hibridna verzija.

Prve isporuke ovog automobila se na europskim tržištima mogu očekivati prije kraja 2017, a na kraju još dodajmo i kako je Mitsubishi potvrdio da u kolovozu ove godine konačno prestaje s proizvodnjom aktualne generacije modela Lancer te da trenutno nema nikakvih planova za lansiranje nasljednika.

Podijeli:
1