Mitsubishi najavio skoru premijeru novog kompaktnog SUV-a

Mitsubishi najavio skoru premijeru novog kompaktnog SUV-a

Mitsubishi je objavio najavni teaser skorašnje ženevske premijere svog novog kompaktnog SUV-a, odnosno crossovera koji bi trebao predstavljati konkurenciju nissanovom Qashqaiju i drugim sličnim vozilima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Mitsubishi je u posljednje vrijeme predstavio nekoliko najavnih studija, npr. XR-PHEV, XR-PHEV II i eX, s kojima je upućivao upravo na ovaj automobil pa je za očekivati kako će pojedini elementi vanjskog dizajna s tih konceptnih modela pronaći svoj put i do serijskog automobila.

S tehničke strane za sada nema značajnijih informacija o novom mitsubishijevom automobilu, osim da bi se trebao temeljiti na skraćenoj platformi modela Outlander te kako bi pojedine izvedbe trebale biti opremljene sa S-AWC sustavom pogona na sva četiri kotača. Svojim dimenzijama će se smjestiti između ASX-a i Outlandera.

Nadalje, očekuje se kako će ga isprva pokretati 1,5-litreni benzinski te 2,2-litreni dizelski turbo motori upareni s ručnim i CVT mjenjačima kao i pogonom na prednje te na sva četiri kotača. Kasnije bi ponuda motora trebala biti proširena, uključujući i hibridnu izvedbu.

Također, pojedini izvori su prenijeli i kako bi ovaj novitet trebao nositi naziv Eclipse, a ako je riječ o poznatom vam imenu, recimo kako ga je Mitsubishi koristio za sportski coupe koji se proizvodio između 1989 i 2011.

Početak prodaje je zakazan za drugu polovicu ove godine, a uskoro ćemo saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1