Mitsubishi Lancer bi se trebao vratiti kao mješanac SUV-a i hatchbacka

Mitsubishi Lancer bi se trebao vratiti kao mješanac SUV-a i hatchbacka

Prema posljednjim saznanjima Mitsubishi planira revitalizirati ime Lancer i to s produkcijskom izvedbom studije e-Evolution. Drugim riječima, budući produkcijski Lancer će se uvelike vizualno osloniti na spomenutu studiju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Mitsubishiju vjeruju kako mogu stvoriti novu verziju hatchbacka koja će se pokazati vrlo popularnom na većini svjetskih tržišta, a ime se nameće samo po sebi s obzirom na značenje koje je imalo za Mitsubishi. Novo vozilo bi bilo dio C segmenta, a kao dobar pokazatelj u kojem smjeru žele krenuti bi mogli biti modeli poput Toyote C-HR, citroenovog Cactusa i sl.

e-Evolution je predstavljen tijekom prošlogodišnjeg tokijskog auto salona i službenih potvrda da će postati osnova skorašnjem produkcijskom modelu za sada još uvijek nema. Dok je studija za pogon koristila isključivo električne motora produkcijska verzija bi imala konvencionalno i hibridno pokretane verzije.

Nadalje, ovaj bi model svakako imao u ponudi i pogon na sva četiri kotača, a očekuje se da bi platforma na kojoj će se temeljiti trebala stići i Renault Nissana, odnosno novog mitsubishijevog vlasnika.

YouTube MP3 - Hotmail
1