Mitsubishi Eclipse Cross – staro ime novi segment

Mitsubishi Eclipse Cross – staro ime novi segment

Mitsubishi će za nekoliko dana u Ženevi i službeno premijerno predstaviti svoj novi model službenog naziva Eclipse Cross. Podsjetimo, Eclipse je ime koje je Mitsubishi već ranije upotrebljavao, no tada se radilo o sportski nastrojenom coupeu, a sada se japanski proizvođač odlučio poznati naziv iskoristiti za svoj novi SUV/crossover koji će biti konkurencija nissanovom Qashqaiju i drugim sličnim automobilima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Eclipse Cross je u osnovi produkcijska verzija konceptnog modela XR-PHEV, no dok je prednji dio još lako prepoznatljiv, pozdaina s dvostrukim stražnjim staklom je pomalo iznenađujuća. Bočne linije stvaraju dojam agresivnijeg i agilnijeg, odnosno dinamičnijeg vozila. Unutrašnjost djeluje kvalitetno izrađena i bogato opremljena, no s nešto više prekidača nego što smo navikli vidjeti kod novijih proizvoda većine svjetskih proizvođača.

Eclipse Cross će se u mitsubishijevoj ponudi smjestiti između modela ASX i Outlander, a ponudu motora će otvoriti 1,5-litreni turbobenzinski motor uparen s novim CVT mjenjačem koji nudi i 8-stupanjski ručni način rada. U ponudi će se naći i 2,2-litreni turbodizel uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Od tehničkih karakteristika svakako vrijedi spomenuti i kako ovaj model dolazi s naprednim sustavom pogona na sva četiri kotača koji će se pobrinuti za dodatnu razinu sigurnosti i voznih svojstava Eclipsea.

Prodaja Eclipsea Cross na europskim tržištima kreće ove jeseni.

Podijeli:
1