Mitsubishi e-Evolution – novi Evo za nova vremena

Mitsubishi e-Evolution – novi Evo za nova vremena

Mitsubishi je u Tokiju predstavio svoj novi konceptni model e-Evolution, a radi se o crossoveru dinamičnog i agresivnog izgleda koji nam najavljuje mogućnost da legendarni naziv Evolution s limuzine, sukladno trendovima, evoluira na crossovere. Električno pokretane dakako.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, e-Evolution pokreću tri električna motora uparena s u podnicu ugrađenom baterijom. Nadalje, riječ je o pogonu na sva četiri kotača kod kojeg jedan motor pokreće prednja, a druga dva stražnje kotače.

Dakako tu je i mitsubishijev S-AWC (Super-All-Wheel Control) koji bi trebao omogućiti ovom crossoveru sportske vozne sposobnosti, a za zaustavljanje su zadužene kočnice s električno pomičnim kočničkim kliještima. Vozne karakteristike ovog automobila će unaprijediti i sustav umjetne inteligencije koji prilagođava automobil uvjetima na cesti i vozaču, kojem može ponuditi i program treninga kako bi unaprijedio svoja znanja i sposobnosti upravljanja vozilom.

Futurističku vanjštinu prati moderno osmišljeni interijer s nekoliko većih i manjih zaslona putem kojih vozilo pruža vozaču i putnicima razne informacija, odnosno putem kojih se i upravlja nizom on-board sustava.

O serijskoj proizvodnji za sada nema konkretnijih informacija.

Podijeli:
1