Minijev novitet će biti prvi električni hot-hatch

Minijev novitet će biti prvi električni hot-hatch

Mini bi do kraja ove godine trebao lansirati svoj prvi serijski električni model, no prema navodima ovog britanskog proizvođača neće biti riječ samo o još jednom EV modelu. Naime, iz Minija poručuju da će njihov električni model svojim kupcima ponuditi istinske performanse pa će se raditi o prvom svjetskom hot-hatch električnom automobilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Britanski Autocar javlja kako će se budući Mini Cooper S E, koji će biti predstavljen tijekom ove godine, temeljiti na postojećoj UKL1 platformi, koja će biti prilagođena za upotrebu električnog pogonskog sklopa. Mini bi se radio u izvedbi s trojim vratima.

Snaga ovog pogonskog sklopa će se kretati oko 200 KS, no s odmah dostupnim okretnim momentom ovaj će električni model performansama biti sličan benzinskom Cooperu S unatoč dodatnoj masi za koju će biti zaslužne baterije. Spomenuti motor će biti preuzet iz BMW-ovog i3 S, a isto vrijedi i za baterije pa bi se autonomija ovog automobila trebala kretati oko 320 km.

Službena premijera ovog automobila će biti održana kao dio proslave minijevog šezdesetog rođendana, a prodaja na europskim tržištima će krenuti prije kraja ove godine.

Podijeli:
1