Minijev koncept Aceman pokazuje kako ta marka vidi budućnost

Minijev koncept Aceman pokazuje kako ta marka vidi budućnost

Automobil koji se naziva MINI Concept Aceman predstavljen je kao vizija skore budućnosti britanske marke u vlasništvu BMW-a, a veličinom se smješta između Mini Coopera i Countrymana

Elektrifikacija i redizajn trenutačno su u fokusu marke automobila Mini, koji sada svojim konceptom Aceman pokazuje kako bi u skorijoj budućnosti njihova vozila trebala izgledati. Predstavljeni MINI Concept Aceman bit će prvi potpuno električni crossover u ponudi ove marke, oplemenjen novim dizajnom, naprednim digitalnim mogućnostima te činjenicom da će biti u potpunosti lišen prirodne kože i kroma.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Karizmatična jednostavnost

Aceman je zamišljen kao crossover u segmentu malenih premium automobila, koji bi se u gamu smjestio između Mini Coopera i Countrymana. Dizajnerski slijedi novi smjer koji je kompanija zadala, a opisuje se kao “Charismatic Simplicity”, što bi trebalo opisivati jednostavan ali pamtljiv i prepoznatljiv dizajn, također povezan s naslijeđem marke.

Isti minimalistički pristup dizajnu bit će primijenjen i iznutra i izvana. Upotpunit će ga reciklirani materijali unutrašnjosti, živih boja i puni kontrasta, kao i veliki središnji OLED zaslon za kontrolu digitalnih funkcija. Iz kompanije kažu da će cijeli paket biti zaokružen jedinstvenim zvukovima vožnje koji će se emitirati u kabini, za potpuni doživljaj.

Elektrifikacija pogona omogućit će prostranu kabinu, veću udobnost, svestranost, ali i prostor za prtljagu. U Acemanu, koji dolazi primarno s četverim vratima, ima mjesta za pet putnika, a tu je i prostrani odvojeni prtljažni prostor. Koncept je dug 4,55, širok 1,99 te visok 1,59 metara. Konture dizajna dodatno su naglašene svijetlećim LED elementima i s prepoznatljivim svjetlosnim potpisom.

Svjetlosni efekti dat će, primjerice, do znanja da vas je automobil “primijetio”, pa će osvijetliti osobu koja mu se približava, a prilikom otključavanja također će upriličiti “light show” – na prednjoj rešetki prikazat će se poznata zastava Ujedinjenog Kraljevstva.

 

1