Mini za 2025. priprema minimalistički, ali retro interijer

Mini za 2025. priprema minimalistički, ali retro interijer

Nova verzija Minijevih malenih gradskih automobila iz linije Cooper bit će značajno redizajnirana, dolazit će u najmanje dvije karoserijske izvedbe, a kompanija je sada podijelila kako će izgledati njihova kabina

Mini Cooper britanska je automobilistička uzdanica, koja se i dalje oslanja na kultni retro dizajn, no želi ga modernizirati u skladu s aktualnim vremenom. Već su najavili uvođenje više električnih pogonskih sklopova, a nova generacija trebala bi biti predstavljena do kraja ove godine. Nosit će oznaku modela 2025., iako bi se u prodaji mogla naći već i tijekom sljedeće godine. Prema za sada dostupnim informacijama Mini Cooper će biti dostupan kao klasični hatchback i kabriolet, no svi dijelovi će biti redizajnirani u odnosu na aktualnu generaciju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova informacija iz Minija (dijela BMW grupe) stiže u obliku kratkog teaser video isječka, a prikazuje interijer novog planiranog modela. Glavna dizajnerska odrednica je minimalizam, ali i posveta staroj, originalnoj Minijevoj kabini, pa zadržava središnji kružni element. Nekada je to bio jedini instrument na kontrolnoj ploči, koji je prikazivao brzinu i osnovne informacije, neobično smješten na sredini prednje armature. Isto tako bit će smješten i novi – ponovno kruži – multifunkcionalni zaslon.

Pretapanje starog i novog dizajna u animaciji vrlo lijepo prikazuje evoluciju iz davnog u moderno sučelje. U novoj verziji dio kontrola smjestit će se i na upravljač, dio ispod središnjeg okruglog zaslona, no i dalje će biti riječ o minimalističkim rješenjima bez suvišnih detalja ili kompliciranih površina. Ljubiteljima originalnih modela zasigurno će zaigrati srce pri pogledu na ovaj novi dizajn.

YouTube MP3 - Hotmail
1