Mini Rocketman će do 2022. u serijsku proizvodnju

Mini Rocketman će do 2022. u serijsku proizvodnju

Prema posljednjim informacijama BMW je dao zeleno svjetlo Miniju za razvoj i proizvodnju moela temeljenog na studiji Rocketman. Podsjetimo, ovaj atraktivni koncept je predstavljen još 2011. i već su se u par navrata mogle čuti glasine o serijskoj proizvodnji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Britanski Autocar sada tvrdi kako je napokon donijeta konačna odluka iza koji stoji minijev vlasnik, odnosno BMW. Isti izvor navodi da će automobil imati električni pogonski sklop te da će na tržište stići najkasnije tijekom 2022. Također, zadržat će male dimenzije, atraktivan dizajn i troja vrata.

Kada je ova studija prvi put predstavljena Mini je planirao serijski model s 3 i 4-cilindričnim benzinskim i dizelskim motorima, no sada je sukladno trendovima odlučeno da će ga pokretati samo električni pogonski sklop. Ovaj bi automobil trebao biti jedan od 25 modela s elektrificiranim pogonskim sklopovima koje će BMW lansirati prije kraja 2023.

Razlog za pozitivnu odluku o proizvodnji se navodno nalazi u novo stvorenom joint venture projektu BMW-a i kineskog Great Wall Motorsa pod nazivom Spotlight Automotive. Dakle, suradnja s Kinezima je ono što će omogućiti isplativost razvoja i proizvodnje Rocketmana, koji bi se trebao temeljiti na novoj električnoj platformi koju će vjerojatno koristiti i drugi minijevi modeli.

Podijeli:
1