Mini osvježio Cooper S JWC

Mini osvježio Cooper S JWC

Mini Cooper S John Cooper Works, odnosno JCW je osvježen i dotjeran kako bi se uskladio s Euro 6d-TEMP emisijskim standardom. U Miniju tvrde da unatoč novom filteru čestica performanse ovog modela koji čini sam vrh minijeve ponude nisu pogođene. Drugim riječima, njegov 2,0-litreni turbo 4-cilindrični benzinac i dalje razvija snagu od 170 kW, odnosno 231 KS te najveći okretni moment od 320 Nm.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dodajmo i kako ovaj motor ostvaruje prosječnu emisiju CO2 od 158 g/km kada je uparen s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem te 142 g/km kada je uparen s 8-stupanjskim automatskim prijenosom. Spomenuti filter je integriran u sportski ispuh koji, uz zadovoljavanje strožih emisijskih normi, sada proizvodi i kvalitetniji sportski zvuk.

Nadalje, izvedba Coopera JCW S s ručnim mjenjačem će ubrzati do 100 km/h za 6,3 sekunde, dok će za isto ubrzanje verziji Convertible biti potrebno dodatne 0,3 sekunde.

Standardna oprema uključuje 17-inčne JCW kotače, sportski ovjes i kočnički sustav, jedinstveni body-kit, redizajnirana LED prednja i stražnja svjetla i sl, dok se u unutrašnjosti ističu kožne presvlake interijera, sportska sjedala, ambijentalna rasvjeta… Općenito, standardna je oprema bogatija, a proširena je i ponuda opcijske opreme.

Proizvodnja Mini Coopera S JCW te njegove Convertible izvedbe će započeti u ožujku sljedeće godine, no knjiga narudžbi će biti otvorena već u siječnju.

Podijeli:
1