Mini Clubman i Countryman u JCW izvedbama snage preko 300 KS

Mini Clubman i Countryman u JCW izvedbama snage preko 300 KS

Mini je predstavio osvježene verzije JCW izvedbi modela Clubman i Countryman koje će se moći pohvaliti činjenicom da su najsnažniji tvornički minijevi modeli do sada. Naime, ove automobil pokreće “u potpunosti dorađeni” 2,0-litreni 4-cilindrični TwinPower Turbo benzinski motor snage 225 kW, odnosno 306 KS te najvećeg okretnog momenta od 450 Nm.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

To je značajno povećanje od 55 kW, odnosno 75 KS i 100 Nm u odnosu na prethodnu izvedbu. Također, tu je i dotjerani 8-stupanjski Steptronic mjenjač koji kao standardna oprema zamjenjuje ručni prijenos.

Zahvaljujući ovim izmjenama John Cooper Works Clubman će do 100 km/h ubrzati za 4,9 sekundi, a Countryman za 5,1 sekundu. Drugim riječima, kod oba modela je ubrzanje do 100 km/h skraćeno za više od jedne sekunde. Najveća brzina oba modela će biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Dodatno je dotjeran i pogon na sva četiri kotača. Snaga i moment se u pravilu isporučuju na prednju osovinu, a prema potrebi će se u djeliću sekunde uključiti i stražnja osovina. Tu je i prednji diferencijal s blokadom proklizavanja.

Ostale novosti uključuju dorađeni ovjes i šasiju, novi sportski ispuh, snažniji kočnički sustav s prednjim 4-klipnim kliještima i diskovima promjera 330 mm. Izmjene stylinga nisu velike, no JCW Clubman dolazi s dotjeranom maskom, redizajniranim LED svjetlima i branicima, standardnim 18-colnim i opcijskim 19-colnim kotačima i sl. Kupcima će biti dostupne i razne druge mogućnosti personalizacije vozila, a sama standardna oprema je bogatija nego što je to bio slučaj ranije.

YouTube MP3 - Hotmail
1