Michelin radi na razvoju guma za brzine od 480 km/h

Michelin radi na razvoju guma za brzine od 480 km/h

Utrka do 300 m/h, odnosno 482 km/h se nastavlja, Hennessey, Bugatti i Konigsegg tvrde kako mogu dosegnuti ovu brzinu, a Hennessey obećava da će u tome uspjeti s modelom Venom 5. No, ostaje pitanje kako će se gume ponašati pri toj brzini. Michelin tvrdi da ima rješenje, odnosno da će ga uskoro imati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U intervjuu za Bloomberg šef michelinovog odjela za posebnu opremu, Eric Schmedding je izjavio da će Michelin “razvija gume za superautomobile sposobne premašiti brzinu od 300 m/h, odnosno 482 km/h”. Schmedding kaže i da je riječ o “velikoj igri sa strašnom konkurencijom u kojoj stvari brzo napreduju” te obećao kako se “kuca na vrata granice od 300 m/h.”

Za sada je Hennessey najglasniji kada je riječ o postizanju spomenute brzine, a Amerikanci obećavaju kako će ju dosegnuti s produkcijskom izvedbom modela Venom 5 snage 1622 KS koji bi 300 m/h trebao probati dosegnuti tijekom sljedeće godine. Iz Bugattija za sada odvraćaju kako im 300 m/h nije prioritet jer je kako kaže njihov šef Stephan Winkelmann “Bugatti puno više od toga”. Ipak, Winkelmann priznaje kako su unutar Bugattija često vode razgovori o toj temi.

Koenigsegg, nije priznao da mu je 300 m/h cilj, no Agera RS je dosegnula 277,87 m/h, odnosno 447,18 km/h, a trenutno nije poznato kakav je cilj Šveđana s njegovim nasljednikom.

Podijeli:
1