MG Cyberster: koncept električnog roadstera povezivoga na 5G

MG Cyberster: koncept električnog roadstera povezivoga na 5G

Električni sportski kabriolet roadster s dvojim vratima, dosegom od čak 800 kilometara i 5G tehnologijom bit će predstavljen kasnije ovoga mjeseca na salonu automobila u Šangaju

Legendarna britanska marka MG najavila je novi koncept koji će prvi puta javnosti biti uživo prikazan na salonu automobila u Šangaju. Dio imena ovog električnog sportskog roadstera “posudili” su od Tesle i njihovog Cybertrucka, pa su ga prigodno nazvali – Cyberster.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Cyberster je, dakle, sportski električni automobil, kabriolet s dvojim vratima, koji se oslanja na tradiciju branda te dizajnom podsjeća na njihov model MGB Roadster koji se proizvodio od 1962. do 1980. godine. Od njega je, osim oblika vozila, naslijedio i okrugle farove Magic Eye koji se otvaraju kada ih se uključi – no sada su oni, u skladu s modernim trendovima, opremljeni rasvjetnim elementima LED tehnologije. Jednako tako LED svjetla krase i futuristički stražnji dio Cyberstera.

“inteligentna arhitektura” na kojoj je zasnovan ovaj koncept trebala bi mu omogućit da svojim potpuno električnim pogonom prevali do čak 800 kilometara s jednim punjenjem baterije. Ubrzanje od nule do 100 km/h iznosit će, prema najavama, manje od tri sekunde, a MG najavljuje i da će Cyberster biti opremljen 5G tehnologijom, odnosno da će se od samog početka moći spajati na mobilne mreže nove generacije.

“Cyberster je hrabri izraz stava koji snažno gleda u budućnost marke MG, ima dodirne točke s našim naslijeđem, ali mnogo važnije, izrađen je na vrhunskim modernim tehnologijama i naprednom dizajnu”, poručio je Carl Gotham, direktor dizajnerskog studija SAIC Design Advanced London koji je surađivao na ovom projektu. Više detalja trebalo bi biti poznato krajem travnja, za kada je zakazan Shanghai Motor Show.

YouTube MP3 - Hotmail
1