Mercedes najavljuje EQA, električnog “brata” modela GLA

Mercedes najavljuje EQA, električnog “brata” modela GLA

Kao dodatak liniji elektrificiranih automobila EQ, Mercedes-Benz najavio je maleni kompaktni crossover EQA koji bi trebao biti predstavljen tijekom sljedeće godine

Na Twitter računu Mercedes-Benza osvanula je prva službena fotografija njihovog budućeg električnog modela malenog gradskog crossovera nastalog kao nadogradnja A-klase. U skladu s imenovanjem ostatka game, električni Mercedesi nosit će prefiks EQ, pa je stoga ovaj model nazvan EQA.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na slici je vidljiv tek profil ovog automobila, dok su linije karoserije, svjetla i ostali detalji prekriveni kamuflažom. Ipak, vidljivo je otprilike kako bi EQA u svojoj produkcijskoj inačici trebao izgledati. Iz Mercedes-Benza predstavili su ovaj model kao električnog “brata” svojeg aktualnog modela GLA, od kojeg je očito posudio izgled i karakter off-road vozila.

Osim mogućnosti vožnje izvan ceste EQA bi trebao imati i svu najnoviju tehnologiju pomoći vozaču, uz bonus vožnje bez emisija štetnih plinova. Spominju se i visoka efikasnost kao i pristupačno upravljanje punjenjem, što god to značilo. Jedina zaista fiksna informacija u ovoj objavi jest da će EQA biti predstavljen tijekom 2020. godine, no kada bi mogao biti spreman za prodaju – za sada nije poznato.

YouTube MP3 - Hotmail
1