Mercedes-Maybach Vision 6 Cabriolet – jednostavno savršenstvo!

Mercedes-Maybach Vision 6 Cabriolet – jednostavno savršenstvo!

Mercedes-Maybach je, sukladno ranijoj najavi, na ovogodišnjem izdanju Pebble Beach Concours d’Elegancea predstavio konceptni model Vision 6 Cabriolet, a riječ je dakako o cabrio izvedbi prošlogodišnje studije Vision 6.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako i coupe Vision 6 Cabriolet je električno pokretani automobil čiji je prekrasni dizajn inspiriran art-decoom. Klasične proporcije i neodoljivo elegantne linije te u osnovi jednostavan dizajn s tek nekoliko detalja među kojima se ističu prvenstveno maska, uska svjetla i veliki 24-colni kotači čine ovaj automobil uistinu prekrasnim. Mnogi bi ga lako mogli usporediti s dinamično dizajniranom jahtom, a čini se kako su u Mercedesu razmišljali na sličan način s obzirom da boja vanjštine nosi naziv Nautical plava metalik.

Unutrašnjost u inspiraciji i jednostavnosti vjerno slijedi dizajn vanjštine, a riječ je o modernom kokpitu fluidnih linija i vrlo zanimljivog osvjetljenja. Naime, svako malo plavo svjetlo koje vidite na priloženim slikama je ustvari mala mercedesova zvjezdica. Tu su i materijali vrhunske kvalitete, a dakako riječ je o dvosjedu. Instrumentnu ploče čine dva analogna retro instrumenta, no tu je i veliki središnji zaslon, kao i dva head-up zaslona.

Nadalje, ovaj automobil pokreću četiri električna motora, po jedan na svakom kotaču, a njihova kombinirana snaga iznosi 550 kW, odnosno 750 KS. Baterije su ugrađene u podnicu, a putem CCS brzog punjača snage 350 kW za autonomiju od 100 km će biti potrebno svega pet minuta punjenja. Inače, pune ove će baterije omogućiti autonomiju od oko 320 do 500 (NEDC) km, a spomenuti motori će ubrzati ovaj automobil do 100 km/h za manje od 4 sekunde. Najveća brzina je dakako elektronički ograničena na 250 km/h.

Vision 6 Cabriolet je samo konceptno vozilo te trenutno, službeno, nema planova za proizvodnju, no daje nam, zajedno s coupeom, jasan uvid u kojem bi se smjeru trebao kretati razvoj buduće Maybachove ponude.

YouTube MP3 - Hotmail
1