Mercedes-Maybach najavio konceptni Vision 6 Convertible

Mercedes-Maybach najavio konceptni Vision 6 Convertible

Mercedes-Maybach je objavio video teaser svog novog konceptnog modela koji će uskoro biti predstavljen na ovogodišnjem izdanju Pebble Beach Concours d’Elegancea koji će svoja vrata otvoriti 17-og ovog mjeseca.

Podsjetimo, Mercedes je prošle godine predstavio coupe verziju ovog automobila, a vjeruje se kako će ovogodišnji model biti njegova kabriolet, odnosno Convertible izvedba koja će zadržati veliku većinu linija i značajki prethodnika te kako će glavnu razliku činiti sklopivi, vjerojatno, platneni krov.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, nova studija će dobiti plavu boju vanjštine, dok je prethodnik imao crvenu boju vanjskog laka. Unutrašnjost bi trebala biti više-manje u potpunosti prenijeta, a trebao bi ga pokretati isti električni pogonski sklop sa četiri električna motora snage oko 750 KS i baterijama kapaciteta 80 kWh.

Za sada još uvijek nije poznato hoće li i kada na tržište stići produkcijska verzije, a ako se to uistinu dogodi najvjerojatnije će se raditi o vrlo ograničenoj seriji paprene cijene. Nadamo se kako ćemo više doznati nakon skorašnje premijere.

Podijeli:
1