Mercedes-Maybach G650 Landaulet – prvi Maybach SUV

Mercedes-Maybach G650 Landaulet – prvi Maybach SUV

Znali smo da će Mercedes-Benz u skoroj budućnosti kupcima ponuditi Maybach izvedbu jednog SUV modela, no nismo znali kako će se raditi o G klasi. Točnije, radit će se o modelu Mercedes-Maybachu G650 Landaulet čije su se fotografije i video zapis pojavili na Internetu ranije nego što su to htjeli u samom Mercedesu, no što je tu je.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

G650 Landaulet će biti ne samo posebna izvedba G klase, već i oproštaj s trenutnom generacijom. Također, saznajemo da će biti proizveden u svega 99 primjeraka koje će navodno pokretati 6.0 V12 motor snage od oko 630 KS i najvećeg okretnog momenta od 1000 Nm. Dakako, ovaj se model temelji na modelnoj liniji W 463, no produžen joj je međuosovinski razmak za dodatni komfor otraga.

Samo ime Landaulet nam govori kako se radi o superluksuznoj izvedbi sa sklopivim platnenim krovom iznad stražnjih sjedala. Koliko možemo vidjeti, stražnji dio je odvojen od prednjeg dijela automobila, a tu su i dva luksuzna sjedala te bogata oprema.

Službena premijera ovog automobila će se održati na predstojećem salonu u Ženevi, a cijene će mu se navodno kretati oko 300.000 Eura.

Podijeli:
1