Rebranding – Mercedes odbacuje prefiks EQ, a SsangYong mijenja ime

Rebranding – Mercedes odbacuje prefiks EQ, a SsangYong mijenja ime

U Mercedesu smatraju da uskoro više neće biti potrebno koristiti oznaku EQ za električne modele, dok će posrnuli južnokorejski proizvođač potpuno promijeniti ime i imidž

Ulazak u novu eru, kada će svi novi automobili biti električni, neki su proizvođači najavili kroz narednih par godina, a među njima svakako se ističe Mercedes. Oni planiraju postati marka koja će nuditi isključivo električne limuzine i to samo u najvišem, luksuznom razredu. Od svojih poznatih “klasa” ne namjeravaju odustati, ali najavljuju kako će promijeniti označavanje modela u bliskoj budućnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedes bez EQ

Sada se, naime, S klasa zove tako, a njezin električni pandan je EQS. Isto tako postoje i EQA, EQB, EQC, EQE, EQG… no, uskoro će taj prefiks postati suvišan. Jednom kada svi automobili u salonu budu na električni pogon, neće biti smisla nazivati ih imenom EQ – već samo onako kako smo desetljećima naviknuli – oznakom klase. Potvrđeno je tako nedavno iz Mercedesa da će prefiks EQ biti napušten, i to najkasnije kroz pet godina. S rebrandingom bi se moglo započeti već krajem 2024. godine.

SsangYong mijenja ime

Druga vijest od promjeni brandinga dolazi iz Južne Koreje. Tamošnji, nekada moćni, a danas u problemima, proizvođač automobila SsangYong Motor, želi preokrenuti svoju sudbinu. Tako će umjesto sadašnjeg imena (koje, usput, znači na korejskom “dvostruki zmaj”), prigrliti nešto kraće, jednostavnije i međunarodno prihvatljivije ime – KG Mobility. Na automobilima će se ubuduće nalaziti samo oznaka KG.

Ime je preuzeto od aktualnog vlasnika kompanije, KG Groupa, koji je otkupio posrnulog proizvođača krajem prošle godine, nakon propasti akvizicija od strane indijskog koncerna Mahindra i južnokorejskog Edison Motorsa. Oznaka KG naći će se na svim novim automobilima ove kompanije počevši od ožujka, a novi vlasnici smatraju da će im to pomoći odmaknuti se od negativne percepcije koja okružuje SsangYong i lošeg imidža koji se trenutačno uz njega veže. Izgled novog logotipa KG-a još nije objavljen.

YouTube MP3 - Hotmail
1