Mercedes-Benz započeo proizvodnju modela EQC 400

Mercedes-Benz započeo proizvodnju modela EQC 400

Za Mercedes je započela nova, električna era. Naime, ovaj njemački proizvođač je u Bremenu (gdje se proizvode C klasa i GLC) započeo proizvodnju modela EQC 400. Podsjetimo, riječ je o električno pokretanom crossoveru koji će biti izravna konkurencija audijevom modelu E-Tron i drugim sličnim premium baterijskim električnim vozilima.

Također, Mercedes je objavio i početnu cijenu ovog vozila u na njemačkom tržištu. Tako će za EQC biti potrebno izdvojiti 71.281 euro, što ovaj model čini 8.619 eura jeftinijim od spomenutog E-Trona.
Vrijedi reći i da će EQC 400 4Matic standardno biti opremljen MBUX infotainmentom s dvostrukim 10,25-inčnim zaslonom, glasovnom kontrolom, navigacijom i drugim značajkama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Od dodatne opreme se ističe sigurnosni paket sustava pomoći vozaču (2.297 €), AMG Line eksterijer (1.607 €), AMG Line interijer (1.083 €) i sl. U ponudi će za početak biti samo EQC Edition 1886, koji je predstavljen nedavno u New Yorku. Ova izvedba će uključivati puno razne dodatne opreme i cijena će joj kretati od 84.930 eura.

Podsjetimo, EQC 400 pokreću električni motoru snage 408 KS (300 kW) i najvećeg okretnog momenta od 760 Nm. Pogon je na sva četiri kotača, a ovom će crossoveru za ubrzanje do 100 km/h biti potrebno 5,1 s, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 180 km/h. Nadalje, vozilo je opremljeno litij-ionskom baterijom kapaciteta od 80 kWh što je dovoljno za autonomiju od oko 450 km (NEDC).

Kasnije ove godine, joint venture Beijing Benz Automotive će započeti proizvodnju EQC-a u Kini za lokalno tržište. Buduće proizvodne lokacije za nadolazeća Mercedes EQ vozila bit će tvornice Rastatt i Sindelfingen u Njemačkoj, Hambach u Francuskoj i Tuscaloosa, u SAD-u.

Baterije se, s druge strane, proizvode u Kamenzu, u blizini Dresdena, u Njemačkoj, od strane Daimler podružnice Accumotive. Nakon ulaganja od 1 milijarde eura u globalnu proizvodnju baterija pogoni za proizvodnju istih će se nalaziti u Stuttgartu i Sindelfingenu (Njemačka), Jaworu (Poljska), Peking (Kina), Bangkok (Tajland) i Tuscaloosa (SAD).

Podijeli:
1