Mercedes-Benz Vision EQS – električni luksuz budućnosti

Mercedes-Benz Vision EQS – električni luksuz budućnosti

Ako ste željeli znati kako će izgledati budućnost auto industrije pogledajte upravo predstavljeni Vison EQS. Riječ je o mercedeosovoj studiji koja najavljuje buduću produkcijsku izvedbu električno pokretane S klase. Radi se o vozilu moderne i elegantne vanjštine te bogato opremljenog interijera, kao i naprednog električnog pogonskog sklopa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, EQS pokreće par električnih motora, po jedan na svakoj osovini, kombinirane snage od 350 kW, odnosno 476 KS te najvećeg okretnog momenta od 760 Nm. Na papiru, ovaj će automobil s pogonom na sva četiri kotača ubrzati do 100 km/h za 4,5 sekundi, a najveća će mu brzina iznositi iznad 200 km/h.

Tu je i baterija kapaciteta 100 kWh koja bi ovom vozilu trebala omogućiti autonomiju od oko 700 km (WLTP). Bateriju je, uz upotrebu punjača snage 350 kW, moguće napuniti do 80% kapaciteta za manje od 20 minuta.

Prekrasna i dinamična vanjština se može pohvaliti s Digital Light prednjim svjetlima koji nude razne mogućnosti svjetlosnog potpisa i u skoroj budućnosti bi se mogli naći na serijskim modelima. Unutrašnjost je inspirirana jahtama i prilagođena činjenici da je Vision EQS vozilo opremljeno sa sustavom autonomnog upravljanja treće razine. No, s obzirom na opremu, nadogradnjom softwarea bi se mogao unaprijediti na petu razinu.

Tu su i razni drugi sustavi pomoći vozaču, napredni MBUX infotainment, razni zasloni, atraktivni materijali i sl. Nadamo se kako će što veći broj ovih značajki uistinu stići do serijskog modela.

1