Mercedes-Benz Vision EQS – električni luksuz budućnosti

Mercedes-Benz Vision EQS – električni luksuz budućnosti

Ako ste željeli znati kako će izgledati budućnost auto industrije pogledajte upravo predstavljeni Vison EQS. Riječ je o mercedeosovoj studiji koja najavljuje buduću produkcijsku izvedbu električno pokretane S klase. Radi se o vozilu moderne i elegantne vanjštine te bogato opremljenog interijera, kao i naprednog električnog pogonskog sklopa.

Konkretnije, EQS pokreće par električnih motora, po jedan na svakoj osovini, kombinirane snage od 350 kW, odnosno 476 KS te najvećeg okretnog momenta od 760 Nm. Na papiru, ovaj će automobil s pogonom na sva četiri kotača ubrzati do 100 km/h za 4,5 sekundi, a najveća će mu brzina iznositi iznad 200 km/h.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tu je i baterija kapaciteta 100 kWh koja bi ovom vozilu trebala omogućiti autonomiju od oko 700 km (WLTP). Bateriju je, uz upotrebu punjača snage 350 kW, moguće napuniti do 80% kapaciteta za manje od 20 minuta.

Prekrasna i dinamična vanjština se može pohvaliti s Digital Light prednjim svjetlima koji nude razne mogućnosti svjetlosnog potpisa i u skoroj budućnosti bi se mogli naći na serijskim modelima. Unutrašnjost je inspirirana jahtama i prilagođena činjenici da je Vision EQS vozilo opremljeno sa sustavom autonomnog upravljanja treće razine. No, s obzirom na opremu, nadogradnjom softwarea bi se mogao unaprijediti na petu razinu.

Tu su i razni drugi sustavi pomoći vozaču, napredni MBUX infotainment, razni zasloni, atraktivni materijali i sl. Nadamo se kako će što veći broj ovih značajki uistinu stići do serijskog modela.

Podijeli:
1