Mercedes-Benz ubrzava razvoj električne ponude

Mercedes-Benz ubrzava razvoj električne ponude

Mercedes, odnosno roditeljski mu Daimler je objavio kako je osvježio svoje električne planove. Točnije, Nijemci su odlučili ubrzati dolazak svojih električnih modela na tržište na način da deset električnih noviteta neće na tržište stići do 2025, već do 2022.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedes će u daljnji razvoj električno pokretanih vozila i njihov dolazak na tržište investirati oko 10 milijardi Eura. Dakako, u Mercedesu ne namjeravaju zaustaviti razvoj benzinskih i dizelskih motora, posebno na polju povećanja ekonomičnosti, no jasno je da će električni modeli u budućnosti zauzimati sve važniji dio ponude.

U prijelazu ili bolje reći prihvaćanju nove tehnologije pogonskih sklopova će pripomoći plug-in hibridni pogoni, a mercedesov posljednji doseg na tom području ćemo vidjeti na skorašnjoj premijeri osvježene S klase čija će hibridna izvedba biti opremljena novim litij-ionskim baterijama koje bi joj trebale omogućiti električnu autonomiju od oko 50 km.

Podsjetimo, Mercedes je prošle godine u Parizu predstavio konceptni model Generation EQ s kojim je najavio svoje električne planove i električnu liniju modela koji će nositi oznaku EQ. Prvi model iz ove serije se očekuje 2019, a uključivat će SUV-ove, limuzine i kompaktne modele.

YouTube MP3 - Hotmail
1