Mercedes-Benz tiho najavio novitete za sljedeću godinu

Mercedes-Benz tiho najavio novitete za sljedeću godinu

Mercedes je objavio izvješće o poslovanju u prvih devet mjeseci ove godine, a u njemu se našla i tiha najava skorašnjih noviteta koje će proizvođač iz Stuttgarta predstaviti te lansirati tijekom sljedeće godine. Prije svega tu je već predstavljena nova generacija B klase, prva generacija električnog modela EQC i eSprinter, kao i nekoliko još uvijek ne predstavljenih noviteta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega tu je nova generacija modela CLA, a ovim je planom potvrđeno kako će nasljednika dobiti i njegova praktičnija verzija CLA Shooting Brake. Prema priloženom slici novi CLA bi trebao biti predstavljen u prvom, a CLA Shooting Brake u drugom dijelu sljedeće godine.

Nadalje, modeli GLC i GLC Coupe će tijekom sljedeće godine proći kroz uobičajeni mid-life facelift, a njihova premijera se očekuje u prvom dijelu godine, dok će u drugoj polovici Mercedes lansirati novi GLS. Ovaj će model zasjesti na vrh mercedesove ponude te biti glavna konkurencija BMW-ovom X7.

Tijekom prve polovice sljedeće godine premijerno će biti predstavljena V klasa. S obzirom da je trenutni model na tržište stigao prije četiri godine najvjerojatnije je riječ o faceliftu.

Najvažniju novost čini “Osmi kompaktni automobil” koji bi premijeru trebao imati prije kraja sljedeće godine. Za sada nema službenih potvrda o kojem se vozilu radi, no najizglednije je kako je riječ o novom crossoveru, odnosno o prvoj generaciji modela GLB. GLB bi trebao biti manja verzija ranijeg GLK, odnosno kombinacija G i A klase u robusnom kutijastom i kompaktnom pakiranju.

Do kraja iduće godine se očekuje i osvježenje smartove ponude.

YouTube MP3 - Hotmail
1