Mercedes-Benz – stara G klasa ostaje u prodaji

Mercedes-Benz – stara G klasa ostaje u prodaji

G klasu uistinu možemo nazvati živom legendom. Sada već prethodna generacija se gotovo pa nije mijenjala još od 1979. kada je stigla na tržište, a u srcima ljubitelja SUV-ova i terenaca i dalje ima posebno mjesto. Jednostavno rečeno, kako godine prolaze stara G klasa postaje “sve jedinstvenija.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, tijekom godina Mercedes ju je više puta osvježio, no njen tradicionalni izgled je opstao, a što je još važnije i platforma na kojoj se temeljio. Sve do nedavno to jest kada je predstavljena nova generacija čija je proizvodnja nedavno započelo u Grazu.

Ipak stara se G klase ne predaje i Mercedes je potvrdio kako od nje ne namjerava odustati. Točnije, Mercedes je 1990. razdvojio G klasu u luksuznu putničku te radnu Professional izvedbu poznatu i pod oznakom 461.

Upravo se proizvodnja potonje izvedbe stare G klase nastavlja i ostat će dostupna na raznim tržištima širom svijeta, između ostalog u Njemačkoj, na Bliskom istoku, u Australiji i sl. Razlog je vrlo jednostavan, stara G klasa 461 je u posljednje vrijeme čak zabilježila i rast prodaje pa i ne čudi da ju u Mercedesu namjeravaju i dalje nuditi kupcima.

Trenutno Magna Steyr proizvodi tri verzije G klase 461 (standardnu, tzv. chassis-cab i 6×6) te nema planova za prestanak proizvodnje. Štoviše u Mercedesu namjeravaju i dalje investirati u dodatni razvoj ovog modela jer tržište za nju i dalje postoji.

Podijeli:
1