Mercedes-Benz sprema još jedan SUV – stiže GLG klasa?

Mercedes-Benz sprema još jedan SUV – stiže GLG klasa?

Prema posljednjim saznanjima mercedesova bogata ponuda crossovera i SUV-ova će dodatno narasti. Tu ne mislimo na već otprije potvrđeni GLB koji će se smjestiti između modela GLA i GLC, već i na u potpunosti novo vozilo koje bi prema svemu sudeći trebalo nositi oznaku GLG.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Njemački Auto Bild javlja kako dolazak ovog automobila na tržište još uvijek nije u potpunosti siguran, no šanse su mu značajne. Razlog za takvu tvrdnju dakako ponajprije leži u popularnosti ovakvih vozila te daljnjem rastu potražnje za njima.

Što se samog potencijalnog GLG-a tiče spomenuti izvor navodi da bi se trebalo raditi o vozilu temeljenom na sljedećoj generaciji modela GLE čiji se dolazak na tržište očekuje tijekom 2020. Glavna konkurencija GLG-u bi trebao biti Range Rover Sport, odnosno poput ovog britanskog automobila GLG bi svojim kupcima trebao ponuditi kombinaciju off-road voznih sposobnosti i luksuza.

Kako bi se osigurala off-road snalažljivost GLG bi standardno dolazio s tzv. off-road paketom koji bi uključivao razna tehnička rješenja namijenjena kvalitetnijem svladavanju potencijalnih prepreka. Recimo i da bi navodno imao tri reda sjedala, a na svakom bi vozača i putnike trebalo dočekati luksuzno i komforno okruženje kakvo i priliči jednom Mercedesu.

YouTube MP3 - Hotmail
1