Mercedes-Benz – sljedeća S klasa samo kao hibrid, a stiže i EQS

Mercedes-Benz – sljedeća S klasa samo kao hibrid, a stiže i EQS

Da Mercedes razvija novu S klasu (W223) nije nikakva tajna, no značajna je vijest kako bi ovaj novitet mogao biti dostupan samo s hibridnim pogonskim sklopom. Točnije, ako je vjerovati izvještaju britanskog Autocara, Mercedes će sljedeću S klasu ponuditi u nekoliko izvedbi s različitim hibridnim pogonskim sklopovima, a nedugo nakon njenog dolaska na tržište će stići električno pokretani EQS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato u ponudi će se naći par benzinskih i dizelskih hibridnih izvedbi, a vrh ponude će činiti pogonski sklop čija će osnova biti AMG-ov 4,0-litreni V8. Spomenuti izvor tvrdi i kako bi hibridne izvedbe nove, sedme generacije S klase trebale biti sposobne svojim vozačima ponuditi oko 100 km isključivo električne autonomije.

Nadalje, nova će se S klasa temeljiti na unaprjeđenoj verziji platforme MRA te će se navodno prodavati isključivo u verziji s produljenim međuosovinskim razmakom kako bi se stvorilo dodatno razlikovanje od trenutne E klase. Također, nova bi S klasa trebala ponudit i novu generaciju 4Matic sustav pogona na sva četiri kotača.

Električni EQS će biti prvi mercedesov model koji će se bazirati na novoj i za električna vozila posebno razvijenoj platformi MEA. Koliko je trenutno poznato ovaj će model pokretati dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, kombinirane snage veće od 400 KS, a Mercedes navodno planira i AMG izvedbu snage preko 600 KS. Autonomija standardne verzije će se kretati oko 500 km.

Nova S klasa bi trebala biti predstavljena prije kraja ove godine, dok će joj prodaja započeti tijekom 2020. EQS se može očekivati najranije 2020, odnosno 2021. Prve isporuke će vjerojatno pričekati 2022.

Podijeli:
1