Mercedes-Benz širi ponudu kompaktnih modela

Mercedes-Benz širi ponudu kompaktnih modela

Iz Mercedesa je ranije potvrđeno kako će u narednu generaciju svojih kompaktnih modela, odnosno u razvoj iste, uložiti oko milijardu Eura pa stoga ne čudi posljednja najava da će stuttgartska ponuda ovih automobila biti proširena s trenutnih pet, na sedam ili osam kompaktnih vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, A klasa, CLA, CLA Shooting Brake, B klasa i GLA će svi dobiti nasljednike koji će se temeljiti na platformi MFA2 (Modular Front Architecture), a istu će koristiti i barem dva do tri u potpunosti nova modela.

Iz Mercedesa je za sada potvrđeno kako će ponuda biti proširena limuzinskom izvedbom A klase (koja bi u Kini trebala dobiti i izvedbu s produljenim međuosovinskim razmakom) te novim crossoverom GLB koji će se u ponudi smjestiti iznad modela GLA. Ovaj crossover će se navodno prodavati u izvedbi s pet i sa sedam sjedala, a potonja će imati i verziju s produljenim međuosovinskim razmakom.

Mnogi postavljaju pitanje ima li limuzinska A klasa smisla uz CLA te ima li dovoljno prostora u ponudi između GLA i GLC za GLB, no čini se kako u Mercedesu na oba ta pitanja imaju potvrdi odgovor. Uostalom, upravo je ovakva modelna politika dovela Mercedes-benz na sam vrh premium segmenta pa stoga vjerojatno niti ne treba sumnjati u planove Dietera Zetschea.

YouTube MP3 - Hotmail
1