Mercedes-Benz predstavio svoj novi infotainment sustav MBUX

Mercedes-Benz predstavio svoj novi infotainment sustav MBUX

Mercedes je u Las Vegasu predstavio svoj novi infotainment sustav pod nazivom Mercedes-Benz User Experience, odnosno MBUX, koji se temelji na Linuxu i za kojeg ekipa iz Stuttgarta obećava kako će revolucionirati kokpit.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

MBUX će debitirati nešto kasnije tijekom ove godine s novom generacijom A klase, a nakon toga će ga dobiti i ostali mercedesovi kompaktni (barem za sada) modeli, poput GLA, CLA, B klase, GLB i sl. U svim modelima vozač će moći upravljati sustavom putem gestikulacije i glasovnih naredbi, komandi na upravljaču te novog središnjeg touchpada, a tu je i navigacija temeljena na kartama HERE, kao i ambijentalno osvjetljenje sa 64 boje.

U osnovnoj verziji nove A klase MBUX će doći sa 7-inčnom instrumentnom pločom i središnjim zaslon iste veličine osjetljivim na dodir. Iznad toga će se nalaziti izvedba sa središnjim zaslonom dimenzija 10.25 inča, dok će vrh ponude činiti verzija s dva 10,25-inčna zaslona. Od ostalih tehnikalija spomenimo 8 GB RAM-a, 6-jezgreni procesor, nVidia grafiku, NFC, USB Type C i sl, a kupcima će biti dostupne i određene nadogradnje poput head-up zaslona.

Premija nove A klase se očekuje u Ženevi tijekom ožujka, a prodaja će krenuti nedugo zatim.

YouTube MP3 - Hotmail
1