Mercedes-Benz predstavio osvježenu GLC klasu

Mercedes-Benz predstavio osvježenu GLC klasu

Mercedes će sljedećeg tjedna na ovogodišnjem izdanju premijerno predstaviti facelift modela GLC. Prije nego se to dogodi stuttgartski nas je proizvođač odlučio upoznati s ovim automobilom putem online premijere. Glavne značajke ovog facelifta su osvježenje vanjštine i interijera, kao i bogatija i naprednija oprema te dotjerana motorizacija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vanjski dizajn je osvježen dotjeranom maskom motora, novim branicima sprijeda i otraga, a nova su prednja i stražnja LED svjetla. Također, izmijenjeni su završeci ispuha, a proširena je i ponuda dostupnih naplataka. Novost u unutrašnjosti čine redizajnirani upravljač i središnji touchpad, nove presvlake, novi materijali, razni ukrasni elementi i sl.

Osvježeni GLC je najnoviji Mercedes koji je dobio infotainment sustav MBUX kojem sučelje čini opcijska 12,3-inčna digitalna instrumentna ploča i 10,25-inčni veliki središnji zaslon. Također, GLC će ubuduće biti dostupan s bogatijom standardnom i opcijskom opremom, a posebni će naglasak biti na sigurnosti te na sustavima pomoći vozaču.

Na europskim bi tržištima kupcima trebale biti dostupne benzinske izvedbe s 48-voltnim sustavom tzv. blagog hibrida. Riječ je o verzijama GLC 200 4Matic snage 198 KS te GLC 300 4Matic snage 258 KS. Pored toga kupcima će biti dostupna i tri dizelske izvedbe: GLC 200d 4Matic snage 163 KS, GLC 220d 4Matic s 194 KS i GLC 300d 4Matic snage 245 KS.

Početak prodaje osvježenog GLC-a je zakazan za sredinu godine, a Mercedes će bliže tom datumu objaviti cijene ovog automobila.

Podijeli:
1