Mercedes-Benz predstavio osvježenu C klasu

Mercedes-Benz predstavio osvježenu C klasu

Obnova mercedesove modelne ponude nastavlja užurbanim tempom pa tek nešto više od tjedan dana nakon što je predstavljena nova A klasa proizvođač iz Stuttgarta je predstavio osvježenu verziju svog, već četvrtu godinu za redom, najpopularnijeg i najprodavanijeg modela koja će premijeru imati na predstojećem ženevskom auto salonu, tijekom sljedećeg mjeseca. Dakako, radi se o C klasi, a u Ženevu će stići osvježene limuzinske i karavanske izvedbe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novosti vanjskog dizajna uključuju “očišćene” i pojednostavljene linije što će doprinijeti eleganciji vozila, tu su i novi branici, redizajnirana svjetla, maska motora i razni drugi manji detalji, a kupcima će biti dostupna i automatski prilagodljiva Multibeam LED prednja svjetla. Također, proširena je i ponuda metalik boja s Mojave srebrnom i smaragdno zelenom bojom.

Interijer je većinom prenijet iz prethodne verzije, no primjetne su novosti posebno u obliku opreme i detalja iz S klase. Primjerice, tu je 12,3-inčna instrumentna ploča rezolucije 1920 x 720, ali i novi višenamjenski upravljač, unaprijeđeni touchpad i sustav upravljanja glasom , dorađeni Head-up zaslon, novi opcijski 10,25-inčni središnji zaslon i sl. Također, novosti čine i razni ukrasni detalji i nove presvlake.

Osvježena C klasa će biti opremljena naprednim sustavima potpore vozaču pa će između ostalog biti dostupan i sustav poluautonomnog upravljanja u određenim situacijama, a za tu su potrebu unaprijeđeni radarski sustavi i kamere. Ostale novosti su unaprjeđeni sustavi Active Steering Assist, Active Lane Change Assist i Active Emergency Stop Assist.

Za sada je potvrđeno kako će osvježena C klasa na europskim tržištima biti dostupna s novim benzinskim, dizelskim i plug-in hibridnim pogonskim sklopovima, a očekuje se i novi 2,0-litreni 4-cilindrični turbo u kombinaciji s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Na kraju dodajmo da je trenutna C klasa tijekom prošle godine diljem svijeta prodana u 415.000 primjeraka. C klasa se proizvodi u četiri tvornice na četiri kontinenta. Matična tvornica je Bremen (Njemačka), a ostale su East London (Južna Afrika), Tuscaloosa (SAD) i Peking (Kina). Tvornica u Pekingu također proizvodi i dužu limuzinsku izvedbu C klase za tamošnje tržište.

Podijeli:
1